Codex Aureus Anthimi
Minuscule 1143 (in the Gregory-Aland numbering), ε 1035 (von Soden), also known as the Beratinus 2, or Codex Aureus Anthimi. It is a Greek minuscule manuscript of the New Testament on purple parchment, dated paleographically to the 9th century. This is one of the seven “purple codices” in the world to have survived to the present day, and one of the two known purple minuscules (Minuscule 565 is the other) written with a gold ink.

This is an excerpt from the article Codex Aureus Anthimi from the Wikipedia free encyclopedia. A list of authors is available at Wikipedia.
The article Codex Aureus Anthimi at en.wikipedia.org was accessed 6 times in the last 30 days. (as of: 06/04/2014)
Images on Codex Aureus Anthimi
Preview image:
Original:
Search results from Google and Bing
1
>30
1
Minuscule 1143 - Wikipedia, the free encyclopedia
Minuscule 1143 (in the Gregory-Aland numbering), ε 1035 (von Soden), also known as the Beratinus 2, or Codex Aureus Anthimi. It is a Greek minuscule ...
en.wikipedia.org/wiki/Minuscule_1143
2
>30
2
2.6 Codices New.pmd
ancient codices of Albania: the “Codex Purpureus Beratinus”. - The Purple Codex of Berat (also styled as “Beratinus-1”); the “Codex Aureus Anthimi” - Anthimi's ...
www.seda.org.al/AAPOEV/2.5-Codices.pdf
3
>30
3
The Greek Biblical Manuscripts in Albania: The Purple Codex of ...
Jun 30, 2013 ... This Codex was labeled “Codex Aureus Anthimi 1143” (the Golden Codex of Anthimi) by Batiffol in honor of the bishop of Berat, during the ...
www.academia.edu/3845802/The_Greek_Biblical_Manuscripts_in_Albania_The_Purple_Codex_of_Berat_and_the_Golden_Codex_of_Anthimos
4
>30
4
Articoli recenti su Codex Aureus Anthimi | ALBANIA NEWS
14 mag 2008 ... Codex Aureus Anthimi. in questa pagina web si trovano gli articoli recenti pubblicati su Codex Aureus Anthimi presso ALBANIA NEWS.
www.albanianews.it/topic/codex-aureus-anthimi
5
>30
5
Albanian Manuscripts - Dan's Topical Stamps
The set of four stamps issued in 1998 by Albania features two codices, Codex Purpureus Beratinus and Codex Aureus Anthimi. Codex Purpureus Beratinus: ...
www.danstopicals.com/albanian_manuscripts2.htm
6
>30
6
Bératinus 2 : Evangiles (Codex Aureus Anthimi ... - E-Corpus
8 mars 2009 ... Bératinus 2 : Evangiles (Codex Aureus Anthimi) - Direction Générale des Archives d'Albanie.
www.e-corpus.org/eng/notices/83759-Beratinus-2-Evangiles-Codex-Aureus-Anthimi-.html
7
>30
7
Vlerat e Kombit Shqiptar (EN) ! ! ! | Albforumi
The second codex (chronologically), also called "Beratinus-2" or "Anthim's Codex " and sometimes also "Codex Aureus Anthimi" -- because of ...
forumi.shqiperia.com/threads/vlerat-e-kombit-shqiptar-en.3858/
8
>30
8
January 15, 2011 - COULEURS - Tumblr
Jan 15, 2011 ... Codex Aureus Anthimi, IXth. http://portal.unesco.org/ci/en/ev.php-URL_ID= 16088&URL_DO=DO_TOPIC&URL_SECTION=201.html.
yama-bato.tumblr.com/post/2763569138/codex-aureus-anthimi-ixth-codex-aureus
9
>30
9
Minuscule_1143 - (1) - Search
Web. Images. Video. News. More Languages ▽. English. עברית.
feed.snapdo.com/?publisher=Minutes&dpid=network2&q=Minuscule_1143
>30
1
10
Full text of "Glossary of terms and…
Full text of "Glossary of terms and phrases"
www02.us.archive.org/stream/glossarytermsan00smitgoog/glossarytermsan00smitgoog_djvu.txt
Search results for "Codex Aureus Anthimi"
Google: approx. 37.500
Codex Aureus Anthimi in science
The Greek Biblical Manuscripts in Albania: The Purple Codex of ...
Jun 30, 2013 ... This Codex was labeled “Codex Aureus Anthimi 1143” (the Golden Codex of Anthimi) by Batiffol in honor of the bishop of Berat, during the ...
[PDF]Nomination Form - Unesco
The “Codex Aureus Antimi” or “Beratinus-2” is known by this name because it .... Anthimi, Alexoudes: Title in French: “Description abrégée et historique de la .... University, compares it with the ninth century Greek Codex 53 (Saint Petersburg).
[PDF]Download this PDF file - Greek, Roman, and Byzantine Studies
been called the Codex Aureus Anthimi, written in letters of gold on ... to Professor Kostas Kazazis of the University of Chicago, who was kind enough to offer his.
Minuscule 1143 - Wikipedia, the free encyclopedia
Minuscule 1143 (in the Gregory-Aland numbering), ε 1035 (von Soden), also known as the Beratinus 2, or Codex Aureus Anthimi. It is a Greek minuscule ...
Books on the term Codex Aureus Anthimi
The Expositor
The Expositor
Samuel Cox, Sir William Robertson Nicoll, James Moffatt, 1887
... gave of the new Albanian manuscript in the brochure issued at Rome in 1885 under the title Evangeliorum Codex Grcecus Fur,pureus Beratinus, ... Anthime Alexoudis, and the Codex Aureus Anthimi, which is named after the same prelate .
Chrysostom: A Study in the History of Biblical Interpretation
Chrysostom: A Study in the History of Biblical Interpretation
Frederic Henry Chase, 1887
The first of these is Codex Aureus Anthimi, a beautiful cursive of the 10th century, the second Codex Beratinus, preserved in the Episcopal Palace. (b) A diptych of the Church of St George at Berat commemorates a certain layman named ...
Church archives & libraries: international experiences in ...
Church archives & libraries: international experiences in ...
Helmut Baier, Snežana Pejović, Centre for Preservation and Presentation of Documentary Heritage of Kotor, 2004
Pierre Battifol, Les manuscrits grecs de Berat d'Albanie et le Codex Purpureus, Paris 1886. ... Beratinus" - The Purple Codex of Berat (also styled as "Beratinus-i" ); the "Codex Aureus Anthimi" - Anthimi's Golden Codex (styled as "Beratinus-2");  ...
Archives des missions scientifiques et littéraires
Archives des missions scientifiques et littéraires
1887
Le manuscrit que, par gratitude pour M. Anth. Alexoudis, nous appellerons Codex Aureus Anthimi, appartient à l'église de V Annonciation (êxxXwat'a tov eùayye\t
Albania, a patrimony of European values: a short ...
Albania, a patrimony of European values: a short ...
Genc Myftiu, 2000
The Purple Codex of Berat contains 190 leaves, and "Beratinus-2" 420. The second codex (chronologically), also called "Beratinus-2" or "Anthim's Codex" and sometimes also "Codex Aureus Anthimi" — because of the golden letters used in it ...
Development of Google searches


Blog posts on the term
Codex Aureus Anthimi
Agjencioni Floripress: Kodikët e Shqipërisë, në dy volume në gjuhë të huaj
floripress.blogspot.com/2011/07/kodiket-e-shqiperise-ne-dy-volume-ne.html
Ποιος είναι ο Αλβανός κώδικα | elpidhathanou
Συλλογή κώδικες (ο κώδικας) αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά στοιχεία του αλβανικού λαού σε όλες τις εποχές και μια πραγματική αξία κόσμου. Η συλλογή αυτή, η οποία είναι αποθηκευμένη στην Κεντρική Αρχεία του Κράτους, αποτελείται από πάνω από 100 τόμους, που συνθέτουν τις πλήρεις εργασίες (χειρόγραφα) και 17 τμήματα, τα οποία, όλα μαζί,…
elpidhathanou.wordpress.com/2012/08/29/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%B1%CE%BB%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CF%8E%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1/
AlbaniaPress.com / ShqiperiaPress.com - SHERADIN BERISHA: BERATI - QYTET MUZE
Albania Press / Shqiperia Press është faqe informative e pavarur që ka për qëllim ta informojë opinionin mbarëshqiptar dhe atë ndërkombëtar me rrjedhat aktuale në trevat shqiptare në Ballkan!
www.albaniapress.com/lajme/17003/SHERADIN-BERISHA--BERATI---QYTET-MUZE.html
Kodikët e Shqipërisë | GazetaNews
Koleksioni i kodikëve (the codex) përbën një prej pasurive më të rëndësishme kulturore të popullit shqiptar në të gjitha kohërat dhe një pasuri me vlera botërore. Ky koleksion, i cili ruhet në Arkivin Qendror të Shtetit, përbëhet nga mbi 100 vëllime, që përbëjnë vepra të plota (dorëshkrime) dhe 17 fragmente, të cilët, të gjithë së…
gazetanews.wordpress.com/2010/02/23/kodiket-e-shqiperise/
Trashëgimia Kulturore Shqiptare.
Kultura Tradicionale në Shqipëri Në Shqipëri njihen dy grupime të mëdha etnografike, të konsoliduar që nga mesi i shek.XVIII, që janë: Gegëria në veri të lumit Shkumbin dhe Toskëria në jug të tij. Gegëria përbëhej nga Gegëria e mirëfilltë, Dukagjini apo Leknia, Malësia dhe Fushat Bregdetare të Veriut, kurse në Toskëri bënin pjesë: Toskëria e mirëfilltë, Myzeqeja, Labëria e Çamëria. Natyrisht, përbrenda këtyre krahinave etnografike ekzistonin edhe ndarje të tjera më të vogla. Mënyra e
www.forumishqiptar.com/threads/97199-Trash%C3%ABgimia-Kulturore-Shqiptare
~Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman - page 2 - Histori
6. QYTETET E SHQIPËRISË...Zhvillimi urbanistik dhe popullsia...Qytetet qenë ato që pësuan më shumë gjatë periudhës kalimtare të kapërcimit nga
tiranaforum.forumfree.it/?t=45349795&st=15
12